Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek

Başarılar:

Saatler: 08.30-15.20
Isınma: Kömür Kaloriferi
Lojman: 1 - 10 Dairelik lojmanımız bulunmaktadır.
Servis Bilgisi: Bulunduğumuz yerleşkede bir adet anaokulu bir adet imam hatip lisesi bulunmakta olup okulumuza servislerle ulaşım sağlanmaktadır.
Sportif Etkinlikler: Her yıl Kros-Atletizm, Futbol ve Voleybol yarışmalarına katılmaktayız.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı her yıl okulumuzda uygulanmaktadır.
Proje Çalışmaları: Okulumuz ilimiz genelinde yapılan proje çalışmalarına katılmaktadır.
Kontenjan Bilgileri: Pansiyonumuzun kapasite 320 olup; 160 kız ve 160 erkek öğrenciye hizmet verir durumdadır. Ayrıca okulumuzda yatılı olmadan eğitim görmek isteyen öğrencilerimize de okulumuz daima açıktır.

WEB - https://sehityasinhobekybo.meb.k12.tr

Adres - Tufanpaşa Mah. 3070 Sokak No.2 Andırın / Kahramanmaraş

Öğretim Şekli :Gündüzlü ve Yatılı Öğretim

Yerleşim Yeri - Kahramanmaraş merkeze : 70 km Andırın merkeze : 2 km´dir. Okulumuza özel araç veya servislerle ulaşım sağlanmaktadır.

Adres - Tufanpaşa Mah. 3070 Sokak No.2 Andırın / Kahramanmaraş

Ulaşım Okulumuza özel araç veya servislerle ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Andırın-Kadirli ve Andırın-Kahramanmaraş arası sefer yapan Münibüslerle de okulumuza kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kahramanmaraş merkeze : 70 km Andırın merkeze : 2 km´dir.